Ken Wilber tur & retur

KenWilber 600

“As humans, we have a tendency to cling to ideologies. Any positive set of beliefs can quickly turn malevolent once treated as ideology and not an honest intellectual or experiential pursuit of greater truth.”

Kan verka som jag blivit besatt av Ken Wilber. Det kanske jag har, på delvis grumliga grunder. Men det är åtminstone inte enbart det.

Här är ännu ett vittnesmål från någon som varit inne i filosofin, rörelsen, men gått vidare. Det som fascinerar mig med texten (som jag läst tidigare, nu återfann & vill veta var jag har) är mixen av tacksamhet, ett erkännande av Wilbers storhet, hans briljans, och samtidigt desillusion, att den ställer stora frågor.

https://markmanson.net/ken-wilber

Själv är jag inte alls insatt i Ken Wilbers arbete. Läste en tredjedel av The Athman Project? för rätt många år sen. Minns jag imponerades. En hel del kände jag igen från annat håll eller hade själv hunnit börja fundera på. Dock fick jag en bestämd känsla av att här var någon som lyckats följa dessa spekulationer (sanningar?) så långt det öht gick att komma. Hade jag varit tjugo, tjugofem hade jag läst resten. Och sen hade jag köpt en biljett till USA.

Men, det är det där andra…

Länk till samma inlägg i samtalsgruppen EDIV Forum (Facebook)